Fileetä salaattipedillä
Tykkäämiset
9 6
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keskitaso, grillaamalla, salaatti, gluteeniton, liha, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Fileetä salaattipedillä

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 700 g
    naudan ulkofileetä
  • 1 rkl
    öljyä
  • Lisäksi:
  • 2
    uutta sipulia varsineen
  • 150 g
    sinihomejuustoa
  • 200 g
    retiisejä
  • 0
    nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia
  • Kastike:
  • 0
    suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 9
    isoa hienonnettua basilikanlehteä
  • 1.5 rkl
    valkoviinietikkaa
 

Ohjeet

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.