Focaccia
Tykkäämiset
4 2
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Focaccia

12:lle hengelle
Keskitaso

 

Herkullinen vaihtoehto tavalliselle leivälle on uunipellillä paistettava italialainen focaccia, jossa maistuu rosmariini.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 dl
    öljyä
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 25 g
    hiivaa
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 3.5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 0
    rosmariinia
  • 3 dl
    oliiveja
  • 0
    öljyä
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljy. Jatka alustamista noin 10 minuuttia. Kohota taikina. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota noin 10 minuuttia. Painele sormella oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.