Friteeratut kasvikset
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia

Friteeratut kasvikset

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Frityyritaikina
  • 2
    munaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 2 rkl
    hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2.5 dl
    olutta tai pilsneriä
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Friteerattavat kasvikset
  • 0
    varsisellerinpalat, parsakaalin nuput, uudet porkkanat paloiteltuina, pikkumaissit
  • Kypsentämiseen
  • 0.5 l
    maissi- tai soijaöljyä
 

Ohjeet

Sekoita keltuaiset ja öljy. Lisää vuorotellen jauhoja ja olutta. Mausta taikina suolalla ja basilikalla. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Kuori tai raaputa tai huuhdo kasvikset sopivan kokoisiksi haarukkapaloiksi. Kuivata ne hyvin. Kuumenna öljy. Kokeile kuumuutta leipäkuutiolla. Jos se ruskistuu 10 sekunnissa, vähennä levyn lämpöä ja aloita kypsentäminen. Kasta pala kasvista taikinassa ja pudota varovasti öljyyn. Lisää 2-3 kasvista mukaan samanaikaisesti. Kypsennä ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperille vadille. Se imee liian rasvan. Jatka edelleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsennetty. Asettele kasvikset kauniisti tarjoiluvadille ja tarjoa lisänä kermavaahdolla tai ranskankermalla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella maustettua majoneesia. Tarjoa kasvikset alkupaloina tai illanistujaisissa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA