Gari eli sushi-inkivääri
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, vegaaninen, sisältää sokeria, kasvisruoka, aasialainen, lisäkkeet, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, säilöntä

Gari eli sushi-inkivääri

4 annosta

 

Sushin kanssa syötävää säilöttyä inkivääriä voi tehdä myös itse. Kokeile kirpeää inkivääriä inkivääriä myös aasialaisten salaattien kanssa. Valmista garia kerralla iso satsi ja vie lahjaksi sushin ystävälle.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    inkivääriä
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 rkl
    suolaa
  • Liemi
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) sokeria
  • 1 dl
    riisiviinietikkaa
 

Ohjeet

Kuori inkiväärit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Sekoita inkiväärit, suola ja sokeri. Anna mehustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Kiehauta toisessa kattilassa litra vettä ja toisessa liemen ainekset. Kaada inkivääriviipaleet kiehuvaan veteen. Sekoita ja keitä minuutin ajan. Siivilöi vesi inkivääriviipaleista ja painele varovasti loppu vesi pois. Jaa inkiväärit puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lämmin liemi. Anna jäähtyä. Sulje purkit ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi päiväksi. Inkivääri säilyy hyvänä useita viikkoja.