Gazpacho-shotit
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, vegaaninen, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, välipala, alkuruoka, keitto, muut

Gazpacho-shotit

12 kappaletta

 

Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.

Lisää

Ainesosat

  • 1 prk
    (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1.5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 2 tl
    öljyä
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutio (gluteeniton)
  • 1 tl
    sokeria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) rouhittua mustapippuria
  • 4 kpl
    tomaattia
  • 0.5 kpl
    kurkkua
  • 0.8 kpl
    ruukku basilikaa
  • 2.5 kpl
    kevätsipulia
  • 4 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.

Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.

Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.