Glögijuustokakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää maitoa, jälkiruoka, munaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Glögijuustokakku

12 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 150 g
    pipareita
  • 50 g
    Valio voita
  • 2 prk
    Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
  • 4
    liivatelehteä
  • 1 tl
    kanelia
  • 2 rkl
    Valio tummaa glögiä
  • 3 rkl
    sokeria
  • 3 dl
    Valio tummaa glögiä
  • 3
    liivatelehteä
  • 0
    valkosuklaata
  • 0
    glögimausteita
 

Ohjeet

Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita. Makeuta sokerilla.

Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.

Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.

Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.

http://www.youtube.com/watch?v=R9N3w6_wNeY

Koristele kakku: Pursota valkosuklaasulalla kakun reunaan renkaita. Tee kokonaisista glögimausteista koristeasetelma.