Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Gluteeniton juustokakku, cheesecake
8 annosta
Nopea
Helppo
” Uunissa kypsennettävä juustokakku, joka sopii gluteenia vältteleville. Aktiiviseen tekemiseen menee n. vartti, mutta paistoaika on n. 40 min. Lisäksi kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.
Ainesosat
- Pohja
-
200 gGluteenittomia keksejä
-
75 gVoita
-
1.5 rl(Sokeria, jätä pois jos käytät makeita keksejä)
- Täyte
-
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
1 dlSokeria
-
2 kplkananmunaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1sitruunan kuori raastettuna
-
1(sitruunan mehu)
- Koristeluun
Ohjeet
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon voisula (ja sokeri), sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele pieni irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm) ja painele taikina tiiviisti sen pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuusto. Vatkaa sokeri ja munat kevyesti. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri-munaseos. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori (ja puristettu sitruunan mehu). Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla juustokakun haaleana, mutta se on parhaimmillaan kylmänä. Koristele tuoreilla marjoilla (esim. vadelmilla) tai tarjoa kakun kanssa marja-/ hedelmäsosetta