Gluteeniton kaura-siemennäkkäri
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää viljaa, välipala, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut, aamiainen / välipala

Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

20:lle hengelle

 

Tämän helpommaksi ei leivonta enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi. Säilytä näkkäri tiiviissä rasiassa tai lasipurkissa, niin se säilyttää rapsakkuutensa.

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 dl
    gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl
    gluteenitonta jauhoseosta
  • 0.5 dl
    seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl
    kurpitsansiemeniä
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 dl
    öljyä
  • 1 tl
    siirappia
  • 2 dl
    kiehuvan kuumaa vettä
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti. Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.

Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.