Gluteeniton kristallipulla
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Gluteeniton kristallipulla

20 kappaletta

 

Suloisen makea sokerihuntu on kristallipullan maun taika.

Lisää

Ainesosat

  • 2.5 dl
    maitoa
  • 0.5 pakettia
    (à 50 g) hiivaa
  • 1 tl
    psylliumia
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5 rkl
    kardemummaa
  • 40 g
    margariinia
  • 1 dl
    riisijauhoja
  • 4 dl
    gluteenitonta jauhoseosta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 25 g
    voita
  • 1 dl
    erikoishienoa sokeria
 

Ohjeet

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.