Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Gluteeniton kristallipulla
20 kappaletta

” Suloisen makea sokerihuntu on kristallipullan maun taika.
Ainesosat
-
2.5 dlmaitoa
-
0.5 pakettia(à 50 g) hiivaa
-
1 tlpsylliumia
-
1 kplkananmuna
-
1 dlsokeria
-
0.5 rklkardemummaa
-
40 gmargariinia
-
1 dlriisijauhoja
-
4 dlgluteenitonta jauhoseosta
-
0.5 tlsuolaa
- Lisäksi
-
25 gvoita
-
1 dlerikoishienoa sokeria
Ohjeet
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
© SOK