Gluteeniton suklaatorttu
Tykkäämiset
6 4
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, gluteeniton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Gluteeniton suklaatorttu

16:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 2 dl
    gluteiinitonta jauhoa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1
    muna
  • 0.5 dl
    mantelijauhetta
  • 50 g
    voita tai margariinia
  • Täyte
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 1 rkl
    gluteiinitonta jauhoa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 3
    munaa
  • 150 g
    sulatettua tummaa suklaata
  • 200 g
    appelsiinituorejuustoa
  • 1 rkl
    kaakaojauhetta
  • Koristeeksi
  • 0
    tummaa- ja valkosuklaata
 

Ohjeet

Voitele n. 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Valmista pohjataikina. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen. Valmista täyte. Mittaan kulhoon kerma, tuorejuusto, munat sekä sokeri. Vatkaa aineet hyvin sekaisin. Lisää siivilän läpi kaakaojauhe sekä gluteeniton jauho. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää hieman jäähtyneenä huolellisesti sekoittaen taikinan joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista 160 asteessa n. 45 minuuttia. Paistamisen ajaksi voi vuoan päälle laittaa leivinpaperin, ettei kakun pinta pala. Testaa, että kakku on keskeltä kypsä. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Koristele suklaalastuilla. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Resepti Eila Tapio, LoimaaYhteishyvä 0505