Graavilohi-tartarleivät
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

kuitupitoinen, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää omenaa, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, munaton, leivät ja hampurilaiset, leivänpäälliset

Graavilohi-tartarleivät

20:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 20 viipaletta
    saaristolaisleipää
  • 100 g
    Valio voita sitruuna
  • Lohitartar
  • 1 pak
    graavattua kirjolohifileetä
  • 1
    punasipuli
  • 1 pieni
    hapahko omena
  • 1 rkl
    Dijon-sinappia
  • 1 tl
    sitruunapippuria
  • 1 prk
    Valio Eila® kevyt crème fraîchea
  • 1 dl
    tuoretta tilliä
 

Ohjeet

Leikkaa ohuista leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivät sitruunavoilla.

Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. (Jos punasipuli on väkevän makuista, huuhdo se lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Valuta hyvin.) Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.

Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi hiukan tilliä.

Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai glögin kera. Alkupalana ne voi jättää isommiksi ja koristella salaatinlehdillä. Suupalan kokoisiksi tehdyt leivät sopivat hyvin cocktailpaloiksi.

VINKKI

* Voitele leivät halutessasi Valio voilla valkosipuli.

* Tarjoa lohitartaria alkuruoaksi myös näin: laita lohitartar pieniin annosmaljoihin. Koristele sitruunavoissa paistetuilla saaristolaisleipäkuutioilla ja tillillä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA