Graavilohi
Tykkäämiset
6 1
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

varaa aikaa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, helppo, alkuruoka, sisältää kalaa, suomalainen, suolainen, proteiinipitoinen

Graavilohi

12 annosta
Varaa aikaa
Helppo

 

Itse graavattu lohi on helppo valmistaa ja todella hyvää!

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    lohifileetä
  • 4 rl
    merisuolaa
  • 2 tl
    sokeria
  • 1 rl
    valkopippuria
  • 1 g
    tilliä
  • 1 cl
    konjakkia
 

Ohjeet

Jos kala on kokonainen, fileoi kala. Nypi fileistä ruodot irti ja poista mahdolliset evät ja vatsakalvot. Hiero kalan pintaan suola ja sokeri (suolan määrä on noin 2 rkl/1 kg kalaa). Mausta halutessasi varovasti valkopippurilla ja tillillä. Uutta makua graaviloheen saa tilkasta konjakkia, lorauta konjakkia fileiden päälle. Jos graavaat vain yhden fileen, leikkaa file puoliksi.

Laita fileet nahkapuoli ulospäin päällekkäin ja laita fileet tiukkaan pakettiin joko muovipussiin, voipaperiin tai muovikelmuun. Laita kalapaketti jääkaappiin 1-2 vrkn ajaksi valmistumaan, kääntele kaloja muutaman kerran, jotta suola leviää kaloihin tasaisesti.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA