Granaattiomenamokkapalat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Granaattiomenamokkapalat

14:lle hengelle

 

Mokkapalat ovat perinteisesti lasten suosikki, mutta makeaksi taateloitu taikina ja granaattiomenansiemenillä rubinoitu kuorrutus tekevät mokkapaloista tyylikkään tarjottavan myös aikuisten juhliin.

Lisää

Ainesosat

  • 20 kpl
    taatelia
  • 100 g
    margariinia
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 rkl
    makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 0.5 tl
    ruokasoodaa
  • 0.5 tl
    jauhettua inkivääriä
  • 2 dl
    vettä
  • Kuorrutus
  • 1 dl
    margariinia
  • 2 rkl
    makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 2 rkl
    piimää tai maitoa
  • 5 dl
    tomusokeria
  • 1 kpl
    granaattiomena
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa 20 x 30 cm kokoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti margariinilla tai öljyllä.

Poista taateleista siemenet. Laita taatelit kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 minuuttia. Lisää margariini, anna sulaa ja soseuta. Sekoita joukkoon kananmuna.

Yhdistä kulhossa sokeri ja kuivat aineet, lisää joukkoon taateliseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja paista 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, jos taikina ei tartu tikkuun.

Pohjan kypsyessä yhdistä kattilassa margariini, kaakao ja piimä. Kuumenna kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri.

Kumoa kuorrute lämpimänä juuri kypsyneen taikinan päälle. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää ne kuorrutteen pinnalle. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen leikkaamista.