Gratinoidut kasvikset
Tykkäämiset
6 1
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, pääruoka, keskitaso, uunissa, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Gratinoidut kasvikset

5:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    kesäkurpitsa
  • 1
    parsakaali tai 2 kyssäkaalia
  • 1
    kukkakaali
  • 3
    tomaattia
  • Juustokastike:
  • 0
    valkopippuria
  • 5 dl
    maitoa
  • 2 rkl
    margariinia
  • 0.2 tl
    muskottipähkinää, halutessasi
  • 3 dl
    juustoraastetta (n. 150 g)
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, jotta se kypsyy uunissa. Irrota parsa- ja kukkakaaleista kukinnot ja paloittele varret. Keitä kaalit puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Laita kaikki kasvikset sekaisin uunivuokaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä hetki. Lisää maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta sekoitellen, kunnes se saostuu. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike kasvisten päälle ja kypsennä 200 asteessa 20?30 minuuttia. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän ja salaatin kanssa.