Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, gluteeniton, munaton, omenaton, pähkinätön, sokeriton, suklaaton, sisältää maitoa, sisältää kalaa, Pohjoismaat, sisältää sitrusta, suolainen, proteiinipitoinen, matalakolesterolinen

Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

4 annosta

 

Lohesta saat aterian parissa kymmenessä minuutissa. Pane perunat kiehumaan ja valmista tahna ja grillaa lohi perunoiden kiehuessa.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    nahallista lohifileetä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    pippuria
  • 0.8 tl
    suolaa
  • Tahna
  • 100 g
    fetajuustoa
  • 1 dl
    maustamatonta jogurttia
  • 1.5
    avomaankurkkua
  • 2 rkl
    silputtua tiliä
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    juoksevaa hunajaa
  • 1 ripaus
    mustapippuria
 

Ohjeet

Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki. Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3- 4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta. Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.