Grillattu lohi ja salsa verde-kastike
Tykkäämiset
38 41
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, grillaamalla, gluteeniton, maidoton, kalaa, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1 tl
    mustapippuria
  • 1.6 kg
    lohta
  • 3 rkl
    hunajaa
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • 3 rkl
    soijakastiketta
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi:
  • 0
    puisia varrastikkuja
  • Salsa verde:
  • 5
    anjovisfileetä
  • 1
    ruukku minttua
  • 1 rkl
    sinappia
  • 1 rkl
    punaviinietikkaa
  • 0
    mustapippuria
  • 2 dl
    oliiviöljyä
  • 2
    ruukkua basilikaa
  • 3
    ruukkua persiljaa
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde ?kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.