Grillattu lohileipä
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_heinakuun_reseptit, Pohjoismaat, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, sokeriton, pähkinätön, munaton, pääruoka, leivät ja hampurilaiset

Grillattu lohileipä

4 annosta

 

Grillatulla lohella täytetyt leivät ovat kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    lohifileetä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 0.5 kpl
    pehmeälehtistä keräsalaattia tai jäävuorisalaattia
  • 6 kpl
    viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 kpl
    cheddarjuustoviipaletta
  • 1 dl
    makeaa chilikastiketta
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna grilli. Leikkaa lohifileestä noin 1 ½ cm paksuisia viipaleita. Suolaa ja pippuroi viipaleet molemmin puolin. Anna maustua hetki.

Huuhtele salaatti ja revi paloiksi. Leikkaa leipäviipaleet halutessasi kahteen osaan. Paahda viipaleita hetki grillissä. Käännä leipä, laita juustoviipale paahtuneelle pinnalle ja nosta leipä grillin miedolle lämmölle tai grillin ylätasolle, kunnes juusto on sopivasti sulanut.

Nosta lohipalat kuuman grillin parilapuolelle ja grillaa molemmin puolin ½–1 minuuttia. Nosta palat leveällä lastalla lautaselle, peitä kevyesti leivinpaperilla ja anna vetäytyä hetki. Älä kypsennä kalaa liikaa, sillä täysin kypsänä se hajoaa herkästi.

Kokoa leivät. Nosta sulaneen juuston päälle salaattia ja lohta. Mausta makealla chilikastikkeella. Käännä lopuksi päälle toinen leipäviipale juustopuoli alaspäin. Kiinnitä leivät halutessasi tikuilla.