Grillifeta ja kesäkasvikset
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, lisäkkeet, alkuruoka, munaton, gluteeniton, pääruoka

Grillifeta ja kesäkasvikset

4 annosta

 

Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    varhaisperuna
  • 1 rkl
    oliiviöljy
  • 0.5 tl
    suola
  • 1 rs
    helmitomaatti
  • 1 pkt
    fetajuusto
  • Sipulisalsa
  • 2 kpl
    kesäsipuli varsineen
  • 0.5 kpl
    ruukkutimjami
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 3 rkl
    oliiviöljy
  • 0.5 tl
    pippurisekoitus
  • 1 rkl
    juokseva hunaja
  • 0.2 tl
    suola
  • Lisäksi
  • varrastikkuja
 

Ohjeet

1. Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.

2. Valmista sipulisalsa. Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulisilppu ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.

3. Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.

4. Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattivartaita 1–2 minuuttia molemmin puolin.

5. Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.

VINKKI: Valmista vegaaninen versio korvaamalla fetajuusto Kaurapalalla ja hunaja vaahterasiirapilla.