Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, suolainen, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää maitoa, lisäkkeet, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton

Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    salaattia
  • 200 g
    tuoreita mansikoita
  • 1
    basilikan lehtiä
  • 1 pak
    Valio Eila® grillijuustoa
  • 1
    avokado
  • 2 tl
    limetin mehua
  • 1 rkl
    limetin mehua
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 200 g
    pakastemansikoita
  • 1 ripaus
    mustapippuria
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 2 rkl
    Valio appelsiinitäysmehua
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista ensin jäävinaigrette: Soseuta jäiset mansikat ja muut ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Nosta pakkaseen tai jääkaappiin salaatin valmistamisen ajaksi.

Huuhtele salaatti kylmällä vedellä. Kuivaa ja revi salaatti kulhoon tai -vadille.

Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle limetin mehua tummumisen estämiseksi.

Ripottele lohkotut mansikat ja avokadoviipaleet salaattipedille.

Viipaloi juusto. Paista viipaleet paistinpannulla tai grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi, lisää tarvittaessa rasvaa.

Nosta juustopalat salaattiin. Ripottele päälle basilikan lehdet.

Lusikoi sorbettimainen mansikkajäävinaigrette salaattiin tai tarjoa erikseen. Viimeistele annos mustapippurilla.

VINKKI

* Jäävinaigretten voi valmistaa myös tuoreista mansikoista: soseuta ainekset ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita pakastamisen loppupuolella. Ilman pakastusta, sitä voi käyttää mansikkaisena salaatinkastikkeena.