Halstrattua nieriää fenkoli-appelsiiniliemessä
Tykkäämiset
20 15
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, kalaa, vaikea, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Halstrattua nieriää fenkoli-appelsiiniliemessä

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 2 dl
    appelsiinimehua
  • 3 tl
    appelsiinin raastettua kuorta
  • 3 dl
    vettä
  • 600 g
    nieriä
  • 4 dl
    risonipasta
  • 100 g
    Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
  • 50 g
    juuriselleriä
  • 5 tl
    tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kpl
    fenkolia
  • 1 kpl
    sitruunaruohoa
  • 1 kpl
    porkkanaa
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    Knorr Fond "Du Chef" Kasvisannosfondi
  • 1 kpl
    Knorr Fond "Du Chef" Kasvisannosfondi
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
 

Ohjeet

Fenkoli-appelsiiniliemi: Pese ja hienonna fenkoli, porkkana sekä selleri. Kuori ja suikaloi sitruunaruoho sekä sipulit. Kuullota fenkoli, porkkana, selleri, valkosipuli ja sipuli kattilassa. Lisää sitruunaruoho, appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, kasvisannosliemi ja vesi. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nieriä: Pyyhi kalafileet puhtaiksi. Ripottele karkeaa suolaa lämpimälle paistinpannulle. Hiero kalan nahkaan oliiviöljyä. Halstraa fileet vain nahkapuolelta ja aseta ne sitten uunipellille. Kun risonipasta on valmistumaisillaan, laita fileet uuniin 170 °C asteeseen 5-7 minuutiksi.

Risonipasta: Keitä risonipasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja lisää kasvisannosliemi keitinveteen. Valuta pasta ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita pastaan 1 dl Creme Bonjouria. Mausta tarvittaessa pippurilla. Koristele annos paistetulla limeviipaleella ja tuoreilla yrteillä.