Hapanimelä kalkkunawokki
Tykkäämiset
16 7
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, keittämällä, pannulla, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, kana, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Hapanimelä kalkkunawokki

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    maustamatonta kalkkunan- tai broilerin rintafileetä
  • 100 g
    pavunituja
  • 2 rkl
    soijakastiketta, mielellään makeaa (manis)
  • 250 g
    nuudeleita (mielellään munanuudeleita)
  • 1
    sipuli
  • 1.5
    valkosipulinkynttä
  • 1
    porkkana
  • 1
    punainen paprika
  • 1
    vihreä paprika
  • 0
    rasvaa tai öljyä paistamiseen
  • 0
    ripaus suolaa
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 0
    (tuoreita korianterinlehtiä pilkottuna)
  • Hapanimeläkastike:
  • 2.2 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 3 rkl
    ketsuppia
  • 0.5 tl
    makeaa tulista chilikastiketta
  • 1 dl
    vettä
  • 1 dl
    ananas- tai omenamehua
  • 1.8 rkl
    soijaa
  • 1 rkl
    maissijauhoja tai 1,5 rkl valmista suurustetta vaaleille kastikkeille
 

Ohjeet

Valmista hapanimeläkastike kattilassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta seos ja nosta sivuun. Kuutioi liha ja laita palat muovipussiin makean soijakastikkeen kanssa noin ½ tunniksi. Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuiviksi. Kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan hiukan öljyä. Kuumenna vokki ja ruskista öljyssä kevyesti valutetut kalkkunapalat, sipulilohkot ja valkosipuli. Lisää tulitikkukasvikset ja kypsennä pari kolme minuuttia koko ajan seosta käännellen. Jaa annos kahtia ja nosta toinen puoli annoksesta sivuun. Lisää vokkipannulle öljyä ja puolet kypsistä nuudeleista. Kuumenna ainekset nopeasti käännellen ja mausta pippurilla ja soijalla. Tee samoin toiselle puolella annosta. Koristele halutessasi korianterinlehdillä ja limetinlohkolla. Tarjoile heti hapanimeläkastikeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA