Hapankorppu-mätileivokset
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, leivät ja hampurilaiset, leivänpäälliset, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Hapankorppu-mätileivokset

48:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 200 g
    hapankorppuja
  • 150 g
    Valio Eila® voita
  • 1 pussia
    Valio Mustaleima™ raastetta
  • Täyte
  • 150 g
    kirjolohen mätiä
  • 6
    liivatelehteä
  • 150 g
    kylmäsavulohiviipaleita
  • 1
    punasipulia
  • 1 dl
    ruohosipulia
  • 1 prk
    Valio Eila® vispikermaa
  • 1 rasia
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa laktoositon
  • 1 prk
    Valio Eila® kermaviiliä
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • Koristeluun
  • 50 g
    kirjolohen mätiä
  • ruohosipulia
 

Ohjeet

Laita mäti valumaan siivilään.

Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste.

Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

Vaahdota kerma.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.

Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.

Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, pistä siihen cocktailtikkuja ja peitä pelti tuorekelmulla.

Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.

Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.

VINKKI

* Voit tehdä leivonnaisen halutessasi esim. kahteen irtopohjavuokaan.