Hedelmäinen broileripata
Tykkäämiset
4 10
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kana, kevyt, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Hedelmäinen broileripata

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2
    broilerin rintapalaa
  • 2
    lehtisellerin vartta
  • 3
    omenaa
  • 0.5 rkl
    tuoretta inkivääriä raasteena
  • 0.5 tl
    timjamia
  • 4
    broilerin koipea
  • 2
    punasipulia
  • 5
    valkosipulin kynttä
  • 2
    laakerinlehteä
  • 2 rkl
    hunajaa
  • 5 dl
    vahvaa kanalientä
  • 5.5
    kokonaista mustapippuria
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista broileripaloista nahka. Lado palat, kuoritut ja isoksi lohkotut sipulit, paloitellut lehtisellerinvarret sekä kuoritut ja paloitellut valkosipulit kerroksittain uuninkestävään isoon pataan. Lisää laakerin lehdet, hunaja, inkivääri ja kanaliemi. Pane pata uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat ja lisää ne pataan. Anna hautua edelleen noin ½ tunnin ajan, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luusta. Nosta pata uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele timjamilla ja tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan hedelmäisen salaatin kanssa.