Hedelmäinen kakku
Tykkäämiset
1 6
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Hedelmäinen kakku

20:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 6
    kananmunaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • Kostutus:
  • 1 dl
    maitoa
  • Täyte:
  • 1
    päärynä
  • 1
    kiivi
  • 1 pussi
    vaniljakastikejauhetta
  • 0
    maitoa pakkauksen ohjeen mukaan
  • 2
    sharontatai persikkaa
  • Koristeluun:
  • 0
    hedelmiä
  • Kiille:
  • 0
    hyytelösokeria
  • Reunoille:
  • 5 dl
    kuohukermaa
  • 3 rkl
    sokeria
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Valmista vaniljakastikejauheesta kakun väliin vaniljavanukas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä puolet vaniljavanukkaasta ensimmäiseen väliin. Lisää päälle puolet hedelmäkuutioista. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakun pinta hedelmillä. Jos joudut säilyttämään kakkua pidempään koristelun jälkeen, valmista hedelmien päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kiille sitoo myös hedelmät paremmin toisiinsa. Vaahdota kerma ja sokeri. Pursota kermaa kakun reunoille.