Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, vegaaninen, sisältää omenaa, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, lisäkkeet, maidoton, laktoositon, gluteeniton, kalaa, salaatti

Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike

4 annosta

 

Mausta paistetut herkkusienet sitrusmehulla ja lisää pannulämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.

Lisää

Ainesosat

  • Sienisalaatti
  • 0.5 kpl
    granaattiomenaa
  • 4 kpl
    klementiiniä
  • 1 kpl
    omena
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 100 g
    rucolaa
  • 200 g
    herkkusieniä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 1 kpl
    ruukkua minttua
  • Granaattiomenakastike
  • 0.5 kpl
    granaattiomenaa
  • 1 dl
    oliiviöljyä
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 0.5 dl
    vaaleaa siirappia
  • 2 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 1 tl
    vahvaa sinappia (esim. Dijon)
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.

Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.