Hedelmäinen teriyakipossu
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää sikaa, aasialainen, pääruoka, pihvit ja pyörykät, paistokset

Hedelmäinen teriyakipossu

4 annosta

 

Yllättävän nopea arkiruoka tehdään ohueksi viipaloidusta possupaistista ja sitrushedelmistä. Itämaisittain maustettu kastike terästyy inkiväärillä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 rasia
    (400 g) ohuen ohutta possupaistia
  • 2 kppl
    valkosipulinkynttä
  • 2 kpl
    mandariinia
  • 1 kpl
    verigreippi
  • 0.5 pussia
    (noin 200 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste)
  • 2 rkl
    öljyä
  • Kastike
  • 2 kpl
    mandariinin mehu (1 dl)
  • 0.5 dl
    teriyakikastiketta
  • 0.5 dl
    soijakastiketta
  • 2 rkl
    seesamiöljyä
  • 2 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 2 rkl
    hunajaa
  • 0.2 tl
    (¼ tl) jauhettua inkivääriä
  • Suurus
  • 2 tl
    maissitärkkelystä
  • 2 rkl
    vettä
  • Lisäksi
  • 2 rkl
    seesaminsiemeniä
 

Ohjeet

Kuivaa lihaviipaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi sitrukset. Sulata pavut siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta.

Mittaa mandariinimehu, teriyakikastike ja soija kulhoon. Lisää seesamiöljy, etikka ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Mausta inkiväärillä.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista lihaviipaleita molemmin puolin 1–2 minuuttia. Siirrä lihat pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja valkosipuli pannulle ja kuullota hetki. Kaada kastike joukkoon ja kiehuta 3–5 minuuttia. Lisää lihat kastikkeeseen.

Sekoita 2 rkl kylmää vettä ja maissitärkkelys pienessä astiassa, ja kaada se ohuena nauhana pannulle. Sekoita kunnes kastike suurustuu. Lisää sitrukset, pavut ja seesaminsiemenet.

Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.