Hedelmäkakku
Tykkäämiset
3 7
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, hedelmät, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Hedelmäkakku

1:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    rusinoita
  • 1 paketti
    (65 g) sukaattia
  • 1 paketti
    (65 g) sokeroituja punaisia kirsikoita
  • 1 paketti
    (65 g) appelsiininkuoripaloja
  • 1 dl
    pilkottuja kuivattuja luumuja
  • 1 dl
    mantelirouhetta
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 2 dl
    omenamehua tai rommia tai viskiä
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    kanelia
  • 3
    kananmunaa
  • 200 g
    margariinia
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota yksi iso noin 2 litran kakkuvuoka tai kolme noin 0,6 l vuokaa. Sekoita kulhossa pieniksi pilkotut kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu tai alkoholi. Anna maustua puolisen tuntia. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista 175-asteisessa uunin alaosassa 45 minuuttia?tunti kakun koosta riippuen tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA