Hedelmäkakku
Tykkäämiset
0 3
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Hedelmäkakku

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    pilkottuja vihreitä ja punaisia kirsikoita
  • 1 dl
    hasselpähkinöitä
  • 1 tl
    kanelia
  • 2 dl
    fariinisokeria
  • 3
    munaa
  • 3 rkl
    omenamehua, konjakkia, viskiä tai punssia
  • 200 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    neilikkaa
  • 65 g
    hienonnettua appelsiininkuorta
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    rusinoita
  • 1.5 tl
    leivinjauhetta
  • 65 g
    sukaattia
 

Ohjeet

Vaahdota pehmeä margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen seokseen välillä sekoittaen. Sekoita rusinat ja kuivatut hedelmäpalat sekä 1 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää hedelmäseos, omenamehu sekä hieman rouhitut pähkinät margariini-munaseokseen. Lisää taikinaan mausteet sekä loput jauhot. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 2 l kakkuvuokaan. Paista kakkua 150 asteessa noin 75 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu enää taikinaa, niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA