Helkaneidin muikkupata
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pataruoka, varaa aikaa, pääruoka, keskitaso, sisältää kalaa, suomalainen, sisältää lihaa

Helkaneidin muikkupata

4:lle hengelle
Varaa aikaa
Keskitaso

 

Hyvä muikkupata!!

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    1kg muikkuja
  • 1 kpl
    1 pkt pekonia
  • 1 kpl
    2 sipulia
  • 1 kpl
    1 nippu ruohosipulia
  • 1 kpl
    3 - 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 kpl
    suolaa
  • 1 kpl
    jauhettua mustapippuria
 

Ohjeet

Paista pekonit rapeaksi ja kuullota sipulit. Laita padan pohjalle ohut kerros pekonia ja sipulia ja lado niiden päälle kerros muikkuja. Ripauta kalojen päälle vähän suolaa (pekonissa on suolaa joten varo suolaamasta kaloja liikaa). Seuraavaan kerrokseen taas pekonia, sipulia ja ruohosipulia sekä pippuria. Ja taas muikkuja. Lopuksi lorauta koko paistoksen päälle valkoviini. Laita pata 130 asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi, jolloin kalojen ruodotkin pehmenevät. Lisukkeeksi puikulaperunaa ja lasi (tai pari) kuivaa valkoviiniä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA