Helpot hampurilaispihvit ja kurkkumajoneesi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää lihaa, suomalainen, maidoton, pääruoka, pihvit ja pyörykät

Helpot hampurilaispihvit ja kurkkumajoneesi

4 annosta

 

Simppelit jauhelihapihvit tehdään ilman kananmunaa ja korppujauhoja ja kypsennetään grillissä meheviksi. Viimeistele kesäinen herkku hampurilaisravintoloista tutulla kurkkumajoneesilla, joka on parhaimmillaan avomaankurkuista tehtynä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pkt
    naudanjauheliha
  • 1 tl
    paprikajauhe
  • 1 tl
    suola
  • 0.2 tl
    mustapippuri
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • 2 kpl
    kurkku
  • 2 dl
    majoneesi
  • 2 tl
    sokeri
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria tai cayennenpippuria
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 1 kpl
    tomaatti
  • 4 kpl
    hampurilaissämpylä
  • 1 kpl
    salaatti
 

Ohjeet

▶ Laita jauheliha kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Jaa liha neljään osaan, muotoile pihveiksi ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.

▶ Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Viipaloi tomaatti.

▶ Valmista kurkkumajoneesi. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset kulhossa.

▶ Kypsennä hampurilaispihvit. Sivele pihvien pintaan öljyä. Grillaa pihvejä 5–10 minuuttia molemminpuolin pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Käännä pihvejä noin minuutin välein, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

▶ Paahda sämpylänpuolikkaat grillissä nopeasti.

▶ Kokoa hampurilaiset. Sivele majoneesia sämpylänpuolikkaisiin. Laita sämpylöiden pohjapuolille tomaattia, sipulia, salaatinlehdet ja pihvit. Aseta kannet päälle. Tarjoa heti.