Helpot mansikkaviinerit
Tykkäämiset
8 3
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, helppo, jälkiruoka, kohtuuajassa, sisältää maitoa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää viljaa, sisältää laktoosia

Helpot mansikkaviinerit

15 kappaletta
Kohtuuajassa
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 1 pkt
    lehtitaikinalevyjä
  • 1 rasia
    tuoreita mansikoita
  • vaniljakreemi
  • 5 dl
    maitoa
  • 1 kpl
    vaniljatanko
  • 2 tl
    tai vaniljasokeria
  • 1 dl
    sokeria
  • 3 kpl
    keltuaista
  • 3 dl
    maissitärkkelystä pieneen vesitilkkaan liuotettuna
  • 25 g
    voita
 

Ohjeet

Ota taikinalevyt sulamaan ja valmista ensin vaniljakreemi.

Keitä maito, vaniljatanko ja sokeri. Ennen kuin alkaa kiehumaan, lisää keltuaiset nauhana, samaten maissitärkkelys. Kiehauta ja paseeraa. Lisää voi ja jäähdytä.

Kauli taikinalevyt ohueiksi ja jaa levyt tasakokosiksi neliöiksi. Lisää kreemiä neliön päälle noin ruokalusikallinen. Painele neliöt kiinni vastakkaisista kulmista keskelle, niin että viineristä tulee nyytti. Voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes viinerit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Anna viinereiden jäähtyä hieman ennen kuin koristelet ne mansikan viipaleilla. Halutessa voi päälle lisätä hyytelökiilteen.