Helppo mansikkakakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, leivonnaiset, muut

Helppo mansikkakakku

20 annosta

 

Mansikkakakkulevyn voit leikata myös leivoksiksi.

Lisää

Ainesosat

  • 4
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 0.8 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.8 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Väliin
  • 1.5 dl
    mansikkahilloa
  • 0.5 l
    mansikoita
  • Päälle
  • 5 dl
    vispikermaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 500 g
    kerma- tai maitorahkaa
  • 1
    sitruunan mehu
  • 7
    liivatelehteä
  • Pinnalle
  • 1
    mansikoita
 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroiden leivinpaperin päälle. Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia. Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.