Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera
Tykkäämiset
118 107
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, pannulla, uunissa, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Herkkupaisti porsaasta punajuuri- ja kanttarellikastikkeen kera

7:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 2.5 dl
    vettä tai kasvislientä
  • 9
    perunaa viipaleina
  • 1.5 kg
    marinoitu porsaanpaisti
  • 1.5 rkl
    tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua
  • Punajuurikastike:
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2.5 dl
    raakaa punajuurta karkeaksi raastettuna tai ohueksi suikaloituna
  • 4 dl
    kasvislientä
  • 100 g
    margariinia tai voita
  • 0
    tilkka kermaa tai ranskankermaa
  • 0
    sitruunapippuria ja suolaa
  • Kanttarellikastike:
  • 1 l
    kanttarelleja
  • 1.5
    pientä kevätsipulia varsineen
  • 0.8 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    margariinia tai voita
  • 2 dl
    vettä tai kasvislientä
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 0
    valkopippuria ja suolaa
 

Ohjeet

Osta valmiiksi marinoitu porsaanpaisti, jossa on paistovahti ja kypsennä se vuoassa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vuokaan kypsentämisen puolessa välissä neste paistin päälle valellen sekä hienonnettu rosmariini. Kypsennä paistia hetki ja lisää vuokaan paistin viereen kuoritut ja viipaloidut perunat. Kypsennä kunnes sekä paisti että perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita välillä paistamisen aikana. Valmista paistin kypsyessä kastikkeet. Kuori ja raasta tai suikaloi punajuuret tai käytä punajuuren varsien punaista, mehevää ja lehdetöntä osaa, jonka paloittelet pieniksi pätkiksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen sekoittaen jauhot. Kiehauta ruskistamatta ja lisää punajuurisilppu, neste sekä mausteet. Keitä kastiketta kunnes punajuuri on kypsää. Tarjoa kastike perunoiden ja keitetyn kukkakaalin lisänä lihan kanssa. Sulata kantarellikastikkeeseen rasva ja ruskista siinä silputut sienet kevyesti. Lisää sipulisilppu ja hauduta kunnes se on pehmeää. Sekoita. Lisää jauhot, vesi ja kerma. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa kuten edellä.