Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Herne-kesäkurpitsakeitto ja piparjuurikerma
4:lle hengelle

” Itse sekoitettava piparjuurikerma viimeistelee kasviskeiton. Tarjoa herne-kesäkurpitsakeitto tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
-
1 rklöljyä
-
2valkosipulinkynttä
-
2 pussia(à 200 g) pakasteherneitä
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1 lvähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
- Piparjuurikerma
-
0 ripausrouhittua mustapippuria
-
1 prk(200 g) ranskankermaa
-
1.2 rklpiparjuuritahnaa
Ohjeet
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia muutama minuutti. Älä anna saada väriä Lisää kasvisliemi ja pakasteherneet. Keitä kannen alla 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Yhdistä ranskankerma, piparjuuritahna ja mustapippuri. Viimeistele sosekeitto piparjuurikermalla. Tarjoa hyvän leivän kanssa.
© SOK Viestintä ja julkaisut 0711