Herukkainen raakakakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, kuitupitoinen, sisältää sitrusta, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää pähkinöitä, jälkiruoka, suklaaton, sokeriton, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Herukkainen raakakakku

10 annosta

 

Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.

Lisää

Ainesosat

  • 2 pussia
    (à 70 g) pekaanipähkinöitä
  • 8
    kuivattua, kivetöntä taatelia
  • 1 ripaus
    sormisuolaa
  • Täyte
  • 300 g
    cashewpähkinöitä
  • 200 g
    pakastemustaherukoita
  • 1.5 dl
    kookosöljyä
  • 1 dl
    hunajaa
  • 3 rkl
    sitruunamehua
 

Ohjeet

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli. Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.