Hirssi-kikhernesalaatti
Tykkäämiset
4 12
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keittämällä, kylmänä, ei eläinpohjainen, kasvisruoka, salaatti, keskitaso, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton

Hirssi-kikhernesalaatti

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (450 g) kuorittua hirssiä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1.5 l
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 2 prk
    (à 380/230 g) säilykekikherneitä
  • 2
    ruukkua jääsalaattia
  • 500 g
    kirsikkatomaatteja
  • Kastike
  • 1 dl
    kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1
    ruukku tilliä
  • 0.5 dl
    valkoista balsamiviinietikkaa
  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 0 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne vedellä. Lisää kikherneet hirssiin. Yhdistä kastikeainekset ja kaada kastike kuuman hirssin joukkoon. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Lisää tomaatit hirssi-kikherneseokseen. Huuhtele salaatti ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Annostele salaatti tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Lisää päälle hirssi-kikherne-kirsikkatomaattiseos.