Hirvipata
Tykkäämiset
52 102
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, liha, vaikea, laktoositon, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Hirvipata

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    ruusukaalia
  • 1.5 rkl
    Vehnäjauhoja
  • 1.5 rkl
    Knorr Vasikkafondia
  • 50 g
    savustettua siankylkeä
  • 500 g
    luutonta hirvenlihaa
  • 1 kpl
    porkkanaa
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 2 kpl
    sipulia
  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 0.5 dl
    vettä
  • 2 dl
    olutta
  • 2 rkl
    persiljasilppua
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm. Leikkaa siankylki paloiksi. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Idea! Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan kassler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g).

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA