Hollantilainen lehtikaalimuhennos
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

varaa aikaa, pääruoka, keskitaso, Keski-Eurooppa, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Hollantilainen lehtikaalimuhennos

4:lle hengelle
Varaa aikaa
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

 • 1 kg
  jauhoisia perunoita
 • 600 g
  lehtikaalia
 • 500 g
  savustettua makkaraa tai lenkkimakkaraa
 • 25 g
  voita tai margariiniä
 • 1 rkl
  etikkaa tai omenaviinietikkaa
 • jauhettua mustapippuria
 

Ohjeet

1. Kuori perunat, pese ne ja paloittele. Laita lehtikaali suureen kattilaan ja perunapalaset siihen päälle. Lisää kattilaan noin 2,5 dl vettä ja suolaa noin 1 teelusikallinen. Kiehauta suhteellisen kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, jona aikana lehtikaalimäärä pienenee. (Ole tarkkana ettei lehtikaali pala pohjaan, koska vesimäärä ei ole kovin suuri)

2. Lisää makkarat perunoiden päälle kattilaan lämpenemään ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Ota makkarat pois kattilasta ja leikkaa ne siivuiksi, ja pidä ne lämpimänä kannellisessa astiassa sen aikaa kun jatkat seuraavien vaiheiden kanssa.

3. Ota jäljellä oleva keittoneste kattilasta talteen toiseen astiaan. Survo perunat ja lehtikaali perunasurvimella tasaiseksi, lisää voi sekä etikka ja sekoita hyvin. Lisää vielä keitinneste hitaasti sekoittaen.

4. Lämmitä muhennosta vielä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja mahdollisesti myös etikkaa. Leikkaa makkara viipaleiksi ja tarjoa sinapin kanssa. (Jotkut eivät lisää etikkaa vielä keitto tai valmistus vaiheessa, vaan tekevät sinappisen kastikkeet jonka kanssa tarjoavat etikan.)