Hunajainen pähkinäkakku
Tykkäämiset
0 2
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Hunajainen pähkinäkakku

10:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 175 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.2 dl
    tomusokeria
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    hunajaa
  • 150 g
    Crème Bonjour Maustamaton 15%
  • 1.5 dl
    tomusokeria
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    pähkinärouhetta
 

Ohjeet

Vatkaa rasva ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan vuorotellen tuorejuuston ja hunajan kanssa (säästä kolmasosa hunajasta). Lisää taikinaan vaniljasokeria. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Ripottele desilitra pähkinärouhetta ja valuta ruokalusikallinen hunajaa päälle ja levitä loppuosa taikinasta vuokaan. Ripottele pinnalle loppu pähkinärouhe ja paista kakkua 170 °C:n lämpötilassa noin tunti. Kumoa jäähtynyt kakku ja siivilöi pinnalle tomusokeria.