Hunajainen tofu-punajuurisalaatti
Tykkäämiset
13 12
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, salaatti, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, kevyt, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    maustamatonta tofua
  • 1 rkl
    fariinisokeria
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 1
    punasipuli
  • 200 g
    punajuurta
  • 0.5 dl
    auringonkukan siemeniä
  • 0.5 dl
    pinjansiemeniä
  • 0.5
    ruukku basilikaa
  • 1
    ruukku jääsalaattia
  • Kastike:
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    hunajaa
  • 2 rkl
    punaviinietikkaa
  • 0.2 dl
    oliiviöljyä
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.