Hupsutuskakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Hupsutuskakku

12:lle hengelle

 

Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 6 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 dl
    kaakaojauhetta
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    soodaa
  • 100 g
    margariinia
  • 3.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    fariinisokeria
  • 3 kpl
    kananmunaa
  • 3 dl
    piimää
  • 2 dl
    kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
  • Vaalea kreemi
  • 150 g
    margariinia
  • 2.5 dl
    tomusokeria
  • 3 rkl
    kuohukermaa
  • Pinkki kreemi
  • 150 g
    margariinia
  • 2.5 dl
    mansikkatomusokeria
  • 3 rkl
    kuohukermaa
  • Lisäksi
  • 50 g
    suklaata (valkoista ja/tai tummaa)
  • 500 g
    mansikoita tai vadelmia
  • 1 kpl
    limen mehu
  • 1 kpl
    pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
  • 1 kpl
    tuoretta minttua, halutessasi
 

Ohjeet

Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.

Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.

Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.

Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.