Hyrskypotut
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesakuun_reseptit, suomalainen, sisältää maitoa, lisäkkeet, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton

Hyrskypotut

5 annosta

 

Kesän paras lisäke tulee suoraan Savosta: kattilassa ronskisti ravistellut uudet perunat.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    varhaisperunoita
  • 4 kpl
    kevätsipulinvartta
  • 1 kpl
    ruukku tilliä
  • 1 prk
    (250 g) ranskankermaa
  • 50 g
    voita
  • 2 l
    vettä + 1 tl suolaa
 

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.

Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.

Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.