Hyvää tekevät välipalapatukat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää omenaa, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää viljaa, välipala, lisäkkeet, maidoton, gluteeniton, kalaa

Hyvää tekevät välipalapatukat

12:lle hengelle

 

Hedelmäisistä välipalapatukoista saa energiaa ilman lisättyä sokeria. Helpot herkut tehdään kaurasta, kookoshiutaleista, chiansiemenistä, taateleista ja ananaskirsikoista.

Lisää

Ainesosat

  • 2 rasiaa
    (à 100 g) ananaskirsikoita
  • 1 kpl
    omena
  • 0.5 kpl
    sitruunaa
  • 3 tl
    chiansiemeniä
  • 3 tl
    hunajaa
  • 2.5 dl
    kaurahiutaleita
  • 2 dl
    (20 kpl) kivettömiä taateleita
  • 1 dl
    kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl
    kookoshiutaleita
  • 0.5 dl
    omenamehua
  • 3 rkl
    kookosöljyä
 

Ohjeet

Poista ananaskirsikoiden kuivat lehdet ja halkaise ananaskirsikat.

Raasta omena isolla terällä karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään kulhon päälle ja purista sitruunamehu joukkoon. Painele omenan mehu kauhalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita chiansiemenet ja hunaja mehuun. Anna turvota 10 minuuttia.

Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Hienonna taatelit ja siemenet. Sekoita ne ja kookos kaurahiutaleiden joukkoon.

Sulata kookosöljy mikrossa tai varovasti pienessä kattilassa liedellä. Sekoita kookosöljy, ananaskirsikat, omenaraaste ja turvonneet chiansiemenet kaura-taateliseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa vuoka (noin 18 x 18 cm) tuorekelmulla. Levitä taikina vuokaan, painele tasaiseksi tiiviiksi levyksi ja peitä tuorekelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.

Leikkaa levy 12 patukaksi. Tuoreista hedelmistä valmistetut patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon.