Imatralainen lohikeitto
Tykkäämiset
10 7
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Imatralainen lohikeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    nippu tilliä
  • 400 g
    lohifileetä
  • 1.5
    sipulia
  • 1
    kesäkurpitsa
  • 1 l
    vettä
  • 1 rkl
    juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl
    voita tai öljyä
  • 2
    maustekurkkua
  • 2.5
    valkosipulin lohkoa
  • 2.5 dl
    ruokakermaa (tai smetanaa)
  • 4
    kasvisliemikuutiota
  • 0
    mustapippuria myllystä
 

Ohjeet

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.