Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Imatralainen lohikeitto
Tykkäämiset
10 7
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Imatralainen lohikeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    nippu tilliä
  • 400 g
    lohifileetä
  • 1.5
    sipulia
  • 1
    kesäkurpitsa
  • 1 l
    vettä
  • 1 rkl
    juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl
    voita tai öljyä
  • 2
    maustekurkkua
  • 2.5
    valkosipulin lohkoa
  • 2.5 dl
    ruokakermaa (tai smetanaa)
  • 4
    kasvisliemikuutiota
  • 0
    mustapippuria myllystä
 

Ohjeet

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA