Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää mereneläviä, sisältää sitrusta, sisältää viljaa, välipala, lisäkkeet, alkuruoka, gluteeniton, leivät ja hampurilaiset, muut

Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat

10 kappaletta

 

Skumpan kaveriksi sopiva näppipala syntyy inkivääri-limemarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    öljyä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1 pussi
    (180 g) katkarapuja
  • 2 kpl
    tomaattia
  • 2 kpl
    limeä
  • 0.5 dl
    basilikaa hienonnettuna
  • 1.5 rkl
    inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 0.2 tl
    (¼ tl) cayennenpippuria
  • 1 kpl
    avokado
  • 10 viipaletta
    vaaleaa leipää
 

Ohjeet

Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.

Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä.

Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.

Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.