Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat
10 kappaletta

” Skumpan kaveriksi sopiva näppipala syntyy inkivääri-limemarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.
Ainesosat
-
1 rklöljyä
-
0.5 tlsuolaa
-
1 pussi(180 g) katkarapuja
-
2 kpltomaattia
-
2 kpllimeä
-
0.5 dlbasilikaa hienonnettuna
-
1.5 rklinkivääriä raastettuna
-
1 rklhunajaa
-
0.2 tl(¼ tl) cayennenpippuria
-
1 kplavokado
-
10 viipalettavaaleaa leipää
Ohjeet
Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä.
Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
© SOK