Inkivääripäärynät
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää omenaa, sisältää sitrusta, kasvisruoka, jälkiruoka, vähälaktoosinen, suklaaton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, muut, salaatti

Inkivääripäärynät

4 annosta

 

Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 4
    päärynää
  • 1 l
    omenamehua
  • 1
    sitruunan mehu
  • 2.5
    sitruunankuorisuikaletta
  • 1 ripaus
    sahramia
  • 25 g
    inkivääriä
 

Ohjeet

Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi. Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta. Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.