Intialainen bataattimunakas
Tykkäämiset
9 8
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, välipala, keskitaso, pannulla, gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, sisältää munaa

Intialainen bataattimunakas

2:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    peruna
  • 1
    iso sipuli
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 1 tl
    currya
  • 150 g
    bataattia
  • 0.5
    punainen paprika
  • 0.5
    vihreä chili
  • 0.5 tl
    intialaista maustesekoitusta
  • 4 rkl
    öljyä
  • 4
    kananmunaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori ja kuutioi bataatti ja peruna pieniksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia, valuta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita, paprikaa ja chiliä keskilämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää curry ja intialainen mausteseos, jatka sekoitellen 5 minuuttia. Lisää peruna- ja bataattikuutiot, jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola, tarkista maku. Siirrä bataatti-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet bataattiseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Valuta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.