Irish Coffee -juustokakku
Tykkäämiset
14 6
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Irish Coffee -juustokakku

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 175 g
    kaurakeksejä
  • 75 g
    Flora leivontamargariinia
  • 6 kpl
    liivatelehteä
  • 5 dl
    Flora vispiä
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    sokeria
  • 3 rkl
    viskiä
  • 1.5 dl
    kahvia
  • 50 g
    kahvipapumakeisia
  • 400 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
 

Ohjeet

Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso) valmiiksi. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kahvipapumakeisilla. Idea! Mausta kakku viskin sijaan konjakilla.