Irish cream kakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää laktoosia, jälkiruoka, vähälaktoosinen, munaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Irish cream kakku

12 annosta

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 175 g
    suklaatäytekeksejä
  • 50 g
    Valio voita
  • Täyte
  • 3 prk
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
  • 5
    liivatelehteä
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
  • 2 rkl
    vahvaa kahvia
  • 0.8 dl
    fariinisokeria
  • Kahvikinuskikastike
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 1 tl
    pikakahvijauhetta
  • Koristeluun
  • 0
    makeisia
  • 0
    syötäviä kukkia
 

Ohjeet

Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä reunarengas paperin päälle.

Keitä kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta maltillisesti kattilassa n. 2 - 3 min, kunnes seos on paksuuntunut hiukan. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kakun kanssa. Kinuski vedeltyy jääkaappisäilytyksessä.

Koristele kakku.

Hienonna keksit täytteineen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle.

Laita rahka kulhoon. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.

Kuumenna kahvi ja fariinisokeri kiehuvaksi, esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vatkaa seos ohuena nauhana rahkan sekaan.

Nostele täytteen joukkoon lopuksi kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 h, mieluiten yön yli.