Isoäidin kevätsalaatti
Tykkäämiset
0 2
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, alkuruoka, salaatti

Isoäidin kevätsalaatti

4 annosta

 

Varsikukkakaalilla ja ruiskrutongeilla höystetty vihersalaatti tarjotaan vanhanajan tyyliin kananmuna-kermaviilikastikkeen kera.

Lisää

Ainesosat

  • 160 g
    varsikukkakaali
  • 1 pss
    salaattisekoitus
  • 1 pss
    keräsalaatti
  • 0.5 kpl
    kurkku
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 4
    viipaletta ruisleipää
  • 1 rkl
    rypsiöljy
  • 0.5 kpl
    mintturuukku
  • Kastike
  • 3 kpl
    kananmuna
  • 1 prk
    kermaviili
  • 2 tl
    sokeri
  • 2 tl
    etikka
  • 1 tl
    sinappi
  • 0.5 tl
    suola
  • 0.2 tl
    rouhittu mustapippuri
 

Ohjeet

1. Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Silppua valkuaiset.

2. Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 3 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä.

3. Revi keräsalaatti. Lisää salaattisekoitus. Suikaloi kurkku ja sipuli.

4. Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.

5. Kokoa salaatti vadille. Lisää silputut valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.